Om sameiet

Nedenfor følger svar på en del spørsmål som vi fra tid til annen får i samband med Casa Margarita. Klikk på et spørsmål for å hoppe til svaret.

(I tilegg til denne siden, finnes det en egen side spesielt for eiere som gir svar på en del spørsmål omkring romreservasjon og bruken av Casa Margarita.)

Hva er «Casa Margarita»?

Patioen og hagen.

Sameiet Margarita ble opprettet i 1995 som en uformell venneklubb. I samband med at man anskaffet Casa Margarita i 2013 ble organisasjons­formen endret til et tingrettslig sameie.

Sameiets hovedaktivitet er å eie og bruke en villa (Casa Margarita) i Las Cumbres, Elviria, Marbella, Málaga, i Spania.

Området omkring Casa Margarita kalles også for «svenskebyen», fordi det ble oppført av en svensk entreprenør på 19?0-tallet.

Villaen befinner seg på en eiendom som måler 217 m². Arealet innendørs er 62 m², med en 10 m² overbygd terasse. Den har en forholdsvis enkel standard, og består av stue, kjøkken, toalett/bad og to soverom. Se plantegning.

Plantegning.

Fra Google og fra megler har vi hentet noen få bilder av villaen.

Vi er medlem av sameiets pool club som gir tilgang til svømmebasseng på området.

Svømmebasseng.

Gangavstand til stranden er cirka 10 minutter.

For mer informasjon om sameiet, se sameiets vedtekter.

Hvor ligger Casa Margarita?

Adressen til Casa Margarita er Paseo de Cuba 2, 29604 Las Chapas, Elviria.

Elviria er en såkalt «urbanisasjon» som befinner seg på den spanske solkysten (Costa del Sol) i den autonome regionen Andalucía. Avstanden til nærmeste landsby, Marbella, er cirka 6 kilometer. Nærmeste flyplass befinner seg circa 45 kilometer borte, ved Málaga. Togstasjon er i Fuengirola, cirka 20 kilometer borte.

Kart.

Kart-koordinater for villaen er N36°29'57", W4°47'11" (alternativt 36.499036° latitude, -4.786328° longitude). Her er en lenke til et satelittbilde av villaen i Google Maps. Google Maps kan også deg gi kjøreanvisninger fra flyplassen i Málaga, etc.

Er det mulig for andre å bo i villaen?

Sameiets medlemmer har anledning til å la familie og venner bo på i villaen som sine gjester. Reservasjon av plass må i så fall gjøres av det medlem som «sponser» oppholdet. Dette medlemmet må samtidig sørge for utlån av nøkler til sine gjester, og er ansvarlig for at oppholdet blir betalt, og eventuell kompensasjon for manglende vask og opprydding ved avreise.

I visse perioder kan dessuten villaen leies ut til utenforstående på kommersiell basis.

Hva finnes i nærheten av Elviria?

Åskammene utenfor Elviria (La Mairena og El Soto) gir flott utsikt til blant annet Sierra Nevada, Gibraltar, middelhavet og nordkysten av Afrika.

Nordvest for Elviria finner man nasjonalparken Sierra de las Nieves. Parken dekker 202 km² og består stort sett av fjell. Den har aldri i særlig grad vært bebodd og har et svært mangfoldig dyre- og planteliv. Som det framgår av navnet (Snøfjellet) kan det bli dekket av snø om vinteren. Området ble beskrevet i det 19. århundre av den sveitsiske botanikeren Pierre Edmond Boissier og i 1933 av Luis Ceballos. Nasjonalparken ble etablert i 1989. I 1995 ble den oppført av UNESCO som et Biosphere Reserve.

Nærmeste store by er Málaga, som er hovedstaden på Costa del Sol, både for provinsen Málaga i den autonome regionen Andalusía. Málaga er Spanias femte største by, med et folketall på 576 725 (2007). Legger man til forsteder blir folketallet 1 074 074.

Logg inn for å kommentere.

Du må være logget på for å lese kommentarer, og for å kunne skrive en kommentar i denne bloggen.

This page is from: http://roomsaxs.com/content/about.php